UA made in RO este un proiect menit să îi ajute pe refugiații ucraineni să își construiască o nouă viață.

Știm că războiul declanșat de Rusia le-a zdruncinat lumea și că au fost nevoiți să depășească o mulțime de obstacole ca să ajungă în România.

Au fost nevoiți să își lase în urmă casele, prietenii, familia și au căutat adăpost la noi în țară. O țară străină lor, unde totul este necunoscut pentru ei. O țară unde au primit eticheta de refugiat.

Noi credem că această etichetă este una temporară. Această etichetă nu îi reprezintă. Fiecare dintre ei are abilități, talente, hobbyuri, visuri și speranțe. Fiecare dintre ei poate avea un viitor aici, în România.

Iar noi suntem aici să îi ajutăm să construiască acel viitor.

Cunoști un refugiat ucrainean cu spirit antreprenorial?

Ajută-l să-și înscrie ideea de business aici!

Pasul 1

Refugiații ucraineni își pot înscrie ideile de business în perioada 12 octombrie – 20 noiembrie 2022.

Pasul 2

Toți cei înscriși vor putea participa la un curs online gratuit despre lansarea unei afaceri online în perioada 21-29 noiembrie 2022 (cursul va dura două ore, iar data exactă a cursului va fi stabilită la sfârșitul perioadei de înscrieri, respectiv pe data de 20 noiembrie).

Tot in aceasta etapa juriul va analiza propunerile participanților la concursul cu burse de 4000 euro.

Pasul 3

În perioada 26 noiembrie – 16 decembrie 2022 vor fi selectați cei 11 câștigători care vor beneficia de burse și de sesiunea de workshopuri practice, care să le faciliteze lansarea propriilor afaceri în România.

Pasul 4

Lansarea celor 11 business-uri UA made in RO

Un nou capitol din viața refugiaților ucraineni începe aici.

Artiști, dezvoltatori de software, manageri, brutari, fotografi, meșteri, bucătari, designeri, specialiști în servicii de manichiură-pedichiură, cosmetică și coafor, aceștia sunt ucrainienii care și-au găsit refugiu în România. Sunt persoane care au abilitățile necesare să prospere într-o societate.

Asociația Pentru Bine crede în cine sunt ei cu adevărat și vine în sprijinul lor, oferindu-le acces la un Valuable Support Sistem. Acesta este format din antreprenori cu experiență, consilieri pe partea de legislație, specialiști în comunicare, dar și alte resurse care le vor face misiunea de a deschide un business de succes în România mai ușoară.